Infrastruktura, Promocija

Konačno – Bazen

By In

San koji Mitrovčani sniju poslednjih 40 godina, je zasnovan na nizu obećanja koja su olako davana ali i na činjenici da je Sremska Mitrovica leži na mnogim izvorištima tople vode. Ove 2018 godine koja se ispostavila da je najblagorodnija za grad Sremska Mitrovica dosanjala je taj san i dobila (izgradila) bazen kod Poslovno Sportskog Centra “Pinki” u čijem pravnom vlasništvu i jeste.

Kao i sve u našem gradu, prvo je krenula i salva negativnih komentara kako je u bazenu hladna voda, kako je bazen mali pa sve tako redom do čak i šta će nam bazen kad imamo reku Savu i par lokalnih bazena u okolini.

Bilo kako bilo pored svih negativnih komentara bazen je završten i tu je da ostane hteo to neko ili ne, ali svakako na radost svih meštana. Unutrašnjost je izrađena po visokim standardima i pristupančan je svim njenim posetiocima. Pored prijatnog izgleda meni kao lajiku bih rekao da su ispunjeni visoki standardi u svemu što je rađeno. Pa tako na samom ulazu vas dočekuju blagajnici gde plaćate termin, odatle idete u svlačionicu gde u svoj ormarić ostavljate svoje stvari i pripremate se za bazen (oblačite kupaći, naravno), iz čega vas hodnik vodi do tuševa i tuširanje pre ulaska u bazen je obavezno. U neposrednoj blizini tuševa su muški i ženski toaleti kao i toalet za lica sa invaliditetom. Odatle idete na bazen za kupanje. Visoka tavanica i odlična ventilacija čine da se osećate prijatno i bez neprijatnog mirisa hlora. U velikoj prostoriji koja koja je sa tri strane u staklu, nalaze se ležaljke, veliki i mali bazen i vrata za izlazak na terasu. Možda jeste malo razočaravajuče što bazen nije olimpijski, više zbog potencijala za takmičenja nego zbog potrebe stanovništva ali pretpostavka je da bi investicija, troškovi održavanja i kubikaža vode trebala da bude duplo veća.

Ne znam temperaturu vode, niti me zanima ali osećaj je da osvežava i da nije hladno u njoj nakon sat vremena provedenih bez prestanka. Moguće da grešku koju kupači prave jeste da se pre bazena tuširaju sa vrelom vodom pa im je prvi dojam da je voda u bazenu hladna.

Što se tiče termina malo su konfuzni ali pretpostavljam da su sa nekim smilom. Realno prvi termin je u 06:00 ujutro… što možda odgovara ljudima koji idu na bazen pre posla i traje do 08:00. Zatim svakodnevni termini od 12:00 do zavisi od dana pa nekad do 17:00 pa čak do 22:00.

Konačno je plivački klub koji postoji dugi niz godina i koji je do sada vodio svoje plivače u najblizi bazen u okolini dobio jedan u svom gradu gde mogu da treniraju.

Što se tiče cenovnika za decu je ulaz 200 din. po terminu, odrasli 300 din. noćno kupanje je 400 din. a grupna od 10 osoba je 200 din. po osobi. Mesečna karta je 3500 dinara ali u nju ne ulazi noćno kupanje nego samo redovni termini tj jutarnji ili popodnevni.

Ako bi to stavili na papir i rekli da prosečan građanin ima želju da se bavi plivanjem kao rekreativnim sportom, umesto teretane, koji će da praktikuje 3x nedeljno.

Bez mesečne ulaznice da idete 4 nedelje po 3 puta rekreacija bi vas koštala 3600 din. što u poređenu sa teretanom npr. košta 3.5x više jer je mesec u teretani 1000 din.

Sa mesečnom ulaznicom platićete 3500 din. i uštedeti 100 din. na mesečnom nivou.

Realno je to malo mnogo za uslove u Sremskoj Mitrovici. Svako ko dolazi rekreacije radi ne može u bazenu da izdrži duže od jednog sata jer nakon toga treba da se posveti i drugim stvarima.

Odlična stvar bi bila da postoji paket za rekreativce kako bi se spustila cena i povećala posećenos i promocija plivanja kao sporta. Super bi bilo izdavanje kartica koje bi se dopunjavale sa satima koje provedete na bazenu. Uplatili bi ste 10 sati koje bi vam bilo dovoljno za 9 termina i to bi vas koštalo 1000 din. npr. Ako ostanete duže opet otkuca vam se kada završite sa terminom.

Takođe promocija plivanja kao sporta i bazena ujedno bi mogla da se ostvari sa nagradnim sistemom. Svako ko u toku meseca dodje na bazen i ispuni prijavu učestvuje za dobijanje jedne od npr 5 mesečnih kartica za sledeći mesec a svi koji nisu izvučeni učestvuju u izvlačenju za jednu od npr 10 godisnjih kartica za ulazak na bazen. U upitnike bi moglo da se stavi i npr utisci i sugjestije posetilaca i pratiti zadovoljstvo.

Sve u svemu sad kada je bazen tu 1000 ideja može da se ostvari, isporba i realizuje jer ono što je do skoro bio san sada je java!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.