Lični unos

…nego šta ti možeš da učiniš za svoj grad!?

By In

Opšte nezadovoljstvo u zemlji se stvara kada sva mesta (nukleusi neke zmlje) budu nezadovoljni ili nesrećni životima usvojoj sredini.

Prečica za stvaranje utiska je svakako javni mediji. Međutim kada se malo odmaknete od novina i TV-a i pogledate siroku sliku možete zaključiti da ste nezadovoljni samo onoliko koliko niste zadovoljni svojim sopstvenim životom ili sredinom.

Plastičan primer:

Živite u jednoj sobi u kojoj je nered. Prljav veš na sve strane, razbacane knjige, ostaci hrane, prašina, prljavština i drugo. I vi ste nazadovoljni time. Taj nered ste vi napravili i onda u jednom momentu rekli pa ja sam nezadovoljan time i hoću da promenim sobu. I odete u drugu sobu koja je sredjena. Nakon nekog vremena i tu sobu uneredite i opet ste nezadovoljni i tražite sledeću sobu.

Ovo generalno nije održivo stanje niti je zdravorazumski. Sigurno da ćete da vodite računa o svojoj sredini gde živite i pokušavati da držite stvari sve na svom mestu. Tačnije bićete aktivni u održavanju svoje životne sredine.

Ako bi ste ovaj primer proširili malo šire, sa svoje sobe, stana, kuće, na ulicu stvari bi bile mnogo bolje. Zamislite da sutra svako iz svog sređenog doma izađe na ulicu i počne da traži šta ne valja. Krene da pokupi smeće ispred svoje kuće, kao što počsti sneg ispred svoje kapije.

Lepši i zadovoljniji bi nam bio svaki nukleus zemlje, pa i pored drugih nedostataka i problema barem bi naša sredina bila sređena.

Lični unos

Reciklaža

Koliko puta ste slusali price kako kad odete u Budimpeštu nema jednog papirića bačenog na ulici, kako tobož “beli svet”…

By In

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.