Lični unos

Grad budućnosti u kategoriji mikrogradovi

By In

http://www.sremskamitrovica.rs/page_lat.php?pro_id=191

Lično sam postao vrlo skeptičan na razne nagrade koje se daju i dodeljuju a koje zapravo nemaju nikakvu vrednost.

Obzirom da su nagrade postale jedna grana vlo isplativog marketinga gde možete da dobijete nagradu ako dovoljno platite.

Ruku na srce nagrade su uvek bile potsticaj za napredovanje, kao što sportisti dobijaju brdo medalja i nagrada za svoja dostignuća ali isto tako znaju da im jedna do dve zaista nešto znače naspram par kila obojene gvožđurije sa nekim simboličnim natpisom.

Tako je to nekako i sa ovom nagradom. Ako postoji 10 različitih kategorija u kojima se možete takmičiti to znači da će biti 10 prvih mesta, 10 drugih i 10 trećih. To je faktički 30 nagrada u 10 kategorija. Da li je za to zaista potrebno da budete u nečemu dobri ili je dovoljno da ispunjavate uslov za neku kategoriju u kojoj se takmičite.

Postavlja se pitanje svesnosti da se takmičite, postavljanje nekih pravila i normi koje daju na važnosti i vrednosti nagrade koja sledi. Međutim je to danas svedeno na nivo velikog imena koje dodeljuje nagradu i još bombastičnijeg imena nagrade koju daje. Pa ste tako mogli da čujete ili vidite nešto tipa: “THE MAJESTIC FACLON AWARD FOR QUALITY & EXCELLENCE”, “The Global Award For Perfection,Quality & Ideal Performance” ili “THE GOLDEN AWARD FOR QUALITY & BUSINESS PRESTIGE” koje izgledaju ovako

Jasno je da je svakom potrebna afirmacija svojih napora i priznanje da nešto raadi kako treba ali na stranu kako se dolazi do nagrada u slučaju Grada Sremske Mitrovice nije potrebna veća nagrada od toga da kada pitate građane za misljenje dobijete pozitivan komentar.

To je razlog zašto ste tu. Ne da primate nagrade, ne da se kitite nekim dostignućima, nego bi trebalo da se gleda kroz jednu prizmu požrtvovanosti da sugrađanima bude bolje, da rešite njihove probleme a uz to da imate viziju izgleda grada koji vodite. Što se više uspete približiti sugrađanima i rešiti njihove svakodnevne probleme to ćete veću nagradu dobiti sutra kada ne budete rukovodilac.

Evidentno je da je trenutno rukovodstvo uradilo mnogo za Sremsku Mitrovicu. Bazen, podvožnjak, sređene fasade, rekonstrukcije i mnogo toga što je ulepšalo grad i učinilo ga lepšim za život i otvorilo mogućnosti. Velik je uspeh da se dosta sugrađana uspelo zaposliti i naći neki posao, pa čak se može reći da su postali malo probirljivi ali sa druge strane medalje je i možda zbog loših poslodavaca. Zaposliti jednog sugrađana nekada je značilo egzistenciju za 4-5 članova porodice. Ne ni blizu srednjoj klasi ali sigurno bolje nego nemaština i narodna kuhinja.

Obzirom na nagradu koju je grad već dobio osim pohvale sigurno je i obaveza da se nagrada i opravda za ubuduće. A takve stvari su danas moguće samo sa visokim tehnologijama. Prikupljanje podataka na osnovu kojih proističe dobro planiranje koje je ključna stvar za dalji razvoj grada a ogledaće se u parking prostoru za automobile, trakama za bicikliste i stanicama za odlaganje bicikala, usmeravanju školaraca u odgovarajućim pravcima razvoja, visokom školstvu, zaštiti životne sredine i reciklaže, kulturnom i kulturološkom razvoju, turističkoj ponudi i kao kruna svega u unapređenju i podizanju svesti sugrađana za kojim će u korak ići i ekonomski i privredni razvoj.

To bi trebala da bude vizija Za Naš Grad iz koje će nagrada sama doći!

Lični unos

Reciklaža

Koliko puta ste slusali price kako kad odete u Budimpeštu nema jednog papirića bačenog na ulici, kako tobož “beli svet”…

By In

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.