Infrastruktura

Rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića

By In

Gradske vlasi su 16. Aprila počeli sa rekonstrukcijom jedne od najprometnijih ulica u Sremskoj Mitrovici a to je ulica Vuka Karadžića.

Za završetak radova bilo je određe period od 60 dana.

Takva optimistična najava bila je prihvaćena prilično pesimistično od strane građana obzirom da je podvožnjak (prema naselju KP Dom) koji je ove godine takođe pušten u promet trebao biti završen u roku od godinu dana (nemojte me držati tačno za reč) a završen je za 2 godine.

Naravno da obimi radova i kompleksnost projekta ne mogu da se porede, ali svakako građani su bili spremni da se ulica radi i 120 dana ali da barem bude gotova.

Međutim dok pišem ovaj unos, ovih dana se očekuje svečano otvaranje ulice Vuka Karadžića u svom novom sjaju! Prošlo je do današnjeg dana svega 77 dana od početka radova. Iako su malo probili rok za 17 dana, to je toliko zanemarljivo obzirom kakav je posao urađen. A prvi utisci su da nije moglo bolje.

Ponovo dosta komentara je bilo i pozitivnih i negativnih, jer ne mogu sivma da se poklope ukusi, ali evidentno je da je urađen odličan posao. Pretpostavljam da je finansiranje bilo unapred obezbeđeno pa nije bilo zastoja u radovima a i vremenski uslovi su poslužili, što bi za ulicu te frekventnosti i karaktera bilo totalno neozbiljno da sredstva nisu bila unapred obezbeđena.

Gradski zvaničnici su ispunili sve obećano. Ulica izgleda prelelo, posađeni su hibiskusi da krase ulicu a i obećanje da će posaditi nova Judina stabla su ispunjena o čemu ću naknadno pisati i opširnije.

Jedina zamerka koju bih stavio, zbog doslednosti svojim idejama, jeste što nisu posađena stabla lipe zbog hladovine ali sa druge strane uz park koji je pun stabala bilo bi možda suvišno pa svakako hibiskusi izgledaju jako lepo.

Na polovini ulice je postavljen semafor za prelaz pešaka što je u toj zoni bilo preko potrebno. Frekvencija ljudi koji izlaze iz prolaza za pijacu i kreću se ka njemu je nekada pravio kolone vozila i zastoje, a da ne pominjem da će sada biti dosta bezbednije.

Sve u svemu kada bi sve projekte završavali kao ovaj bio bi ovo velegrad u narednih 20 godina.

Pogledajte slike kako izgleda ulica (slike preuzete sa društvene mreže profila Moj Grad Sremska Mitrovica):

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.