Infrastruktura, Kulturni Sadržaj

Judino Drvo u Gradskom Parku

By In

Nakon početka rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića, sigurno jedne od najprometnijih, koja prolazi pored gradskog parka posečeno je “Judino Drvo”. U vreme cvetanja sigurno jedno od najlepših stabala u gradskom parku.

Činjenica je da je drvo bilo trulo u sredini i da bi još koju godinu izdržalo da ne počne da trune, ali ne bi tu ni bilo ništa loše da su se tu sugrađani bili obavesteni.

Obzirom da je obaveštenje ili bilokakva najava izostala a tih dana se na društvenim mrežama upravo o tom drvetu diskutovalo u punom jeku, i okarakterisalo kao jedno od najlepših u gradu, dva dana kasnije je isto bilo poseceno 😀

Naravno, lavina negativnih komentara i pljuvačina na sve strane je krenula 😀 Logično.

Evidentno je da sugrađani vole svoj grad i da je taj događaj izazvao naboj koji sam mislio da bi bilo dobro kanalisati u jednu peticiju.

U ovakvim slucajevima nisu potrebne teske reci nego uzajamno razumevanje i uvažavanje a još bitnije od toga konkretni koraci za saniranje nastale štete.

Tako se nakon posete novinara redakcije Ozon Radio, oglasila lokalna samouprava i iznela nedvosmislene informacije o razlogu za sečenje drveta, i naravno, ponovnom sađenju novih stabala Judinog Drveta.

Ministar za poljoprivredu Branislav Nedimović je dao izjavu u vezi minulih događaja i poentirao. Građanska svest je ono što pravi razliku a ne pljuvanje na društvenim mrežama.

Pogledajte i sami i čujte:

 

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.