Higijena Grada

Higijena u gradu na zavidnom nivou

By In

Higijena u Sremskoj Mitrovici

Higijena u gradu je u porastu. Tome u prilog ovih dana na više lokacija u gradu Sremska Mitrovica su postavljene kante za izmet od kućnih ljubimaca. Dosta je problema bilo u gradu kada se deca igraju po zelenim površinama. Neretko su mogli da se uprljaju sa izmetom od kućnih ljubimaca koji su tu ostavili svoj minuli rad dok nesavesni vlasnici nisu adekvatno isti uklonili.

 

Unapređenje higijene

Iako je ovaj projekat jedan korak napred za higijenu grada, trebaće vremena dok se vlasnici ljubimaca naviknu da se te kante tu nalaze ali u nekom momentu će se vec navići.

Jedna od dobrih ali ujedno i loših stvari je što pored kante za odlaganje postoji i posuda iz koje možete da uzmete higijensku rukavicu i njome pokupite ostatke vašeg ljubimca. To je vrlo pohvalno jer time pružate uslov vlasnicima ljubimaca da se na pravi način postaraju za nered svog psa. Ali ujedno je to potrošna roba koju je potrebno dopunjavati. Nije ni dopunjavanje problem iako su kante raštrkane po gradskom jezgru. Samo mislim da bi mnogo bolji efekat bio da se obezbedi odgovarajući ograđeni prostor za istrčavanje pasa.

U sklopu kojeg bi se nalazila kanta za odlaganje izmeta. Iako bi se napravila takva mesta za pse ne bi se moglo pokriti slučaj kada ljubimci obave nuždu negde drugde. Međutim kombinacija oba bi bila najbolja. Postojanje prostora za istrčavanje pasa sa ovakvim kantama i rukavicama i trenutno postojanje na više lokacija u gradu. Na taj način se ne ostavlja prostor vlasnicima da se ne ponašaju odgovorno i vode računa o higijeni grada.

Sve u svemu ovo je korak napred ka poboljšanju higijene u gradu i nadam se drugom koraku u istom smeru.